Alvarez-Golovkin on hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaisesti parempi kuin Mayweather-McGregor

 

Haastaja Canelo Alvarez aloitti nyrkkeilyuransa jo 15-vuotiaana

 

Sunnuntain aamuvirkuille on tarjolla herkkua, kun Saul ”Canelo” Alvarez ja Gennady Golovkin kohtaavat odotetussa keskisarjan ottelussa, jonka panoksena on neljä mestaruusvyötä.

Alvarezin ja Golovkinin välinen ottelu lienee puhtaasti urheilullisin kriteerein mitattuna laadukkaampi tapahtuma kuin kolme viikkoa sitten nähty Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin kohtaaminen, joka onneksi osoittautui lopulta paljon pelättyä jännittävämmäksi iskujenvaihdoksi. Mediahuomiossa Alvarez-Golovkin jää kuitenkin ylivoimaisesti nyrkkeilyn eläkeläisen ja UFC-tähden kohtaamiseen varjoon. Amerikassa Mayweather-McGregor houkutteli ennätykselliset 4,7 pay-per-view-tilaajaa, kun Alvarez-Golovkinin ennakoidaan houkuttelevan noin 1,4 miljonaa tilausta.

Saul Alvarezin  ja Gennady Golovkin välinen ottelu on katsottavissa Viaplayn Sport- ja Fighting-pakettien tilaajille. Ottelu alkaa sunnuntaina 17. syyskuuta klo 06.00 ja sen selostavat Viasatin ja Viaplayn nyrkkeilyilloista tuttu selostuskaksikko Jani Rajalin ja Antti Mäkinen.

Voit tilata Viaplay Sport -paketin hintaan 29,99 € / kk tästä tai Viaplay Fighting -paketin hintaan 19,95 € / kk tästä.

Suuren yleisön mielenkiinto syntyy nyrkkeilyn ulkopuolisista asioista

Härmäläisen nyrkkeilyfanin kannalta ottelun verrattain vähäinen vetovoima on lottovoitto, sillä matsin nähdäkseen ei tarvitse pulittaa ylimääräistä PPP-maksua voimassa olevan Viaplay Urheilu- tai Fighting-tilauksen lisäksi. Vertailukohtana myös Alvarezin ja Golovkinin ottelun yksinoikeudella esittävä Viaplay arvioi elokuisen Mayweather-McGregor tapahtuman houkuttelevuuden niin suureksi, että yhtiö saattoi laskuttaa siitä Suomessa ennätykselliset 59,95 euroa erillistilauksena.

Alvarezin ja Golovkinin kyvyttömyys mobilisoida satunnaisia katsojia kelpaa esimerkiksi demografian ja henkilömedian merkityksestä nykyajan urheilussa. Syy, miksi Oscar De La Hoyan Golden Boy Promotionsin ei ole onnistunut lietsomaan satunnaiskatsojien kiinnostusta matsia kohtaan, on englanninkieli. Kazakhstanilaissyntyinen 35-vuotias Golovkin tarvitsee edelleen tulkkiä ymmärtääkseen osan toimittajien kysymyksistä siitä huolimatta, että on asunut jo viisi vuotta Yhdysvalloisssa. Enemmän irlantilaiselta kuin meksikolaisesta näyttävä Alvarez puolestaan osaa englantia, mutta mieheltä puttuu itseluottamus puhua kieltä. Näistä lähtökohdista on pitkä matka huulenheittoon, jonka avulla ottelun ympärlille voidaan rakentaa tarinaa. Sosiaalisessa mediassa Mayweather ja McGregor iskevät superraskaassa sarjassa tavoittaen suoraan kymmeniämiljoonia faneja, kun taas Alvarezin ja Golovkinin yhteenlaskettu SoMe-jalanjälki on melko vaatimaton. Viime kädessä ottelun vähäinen kiinnostus sen urheilulliseen arvoon nähden kulminoituu siihen, että Amerikassa ja kaikkialla maailmassa valkoiset miehet ovat nyrkkeilyn tärkein yleisö, jolle tällä kertaa tuppisuisen latinon ja kazakin kohtaaminen ei tarjoa riittävästi kosketuspintaa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YjunmC72rhw

Golovkin tyrmää yli 90 % prosenttia vastustajistaan – Alvarezia ei ole tyrmätty koskaan

 

Nyrkkeilijät

Mestari: Raudanlujana tyrmääjänä tunnetun Gennady Golovkinin rekordi on vaakuuttava 37 voittoa, joista 33 on tullut tyrmäyksellä. Oikeakätinen kazakhstanilainen pitää hallussaan IBO-, WBC- sekä IBF-liittojen maailmanmestaruustitteleitä. Tämän lisäksi “Triple G” tunnustetaan WBA-litton supermestariksi. Huominen matsi 179-senttiselle Golovkinille jo 19. titteliottelu.

Haastaja: 15-vuotiaana uransa aloittanut Saul "Canelo" Alvarez on ehtinyt otella jo 51 kertaa. Voittoja on kertynyt 49, joista 34 on tullut tyrmäyksellä.  Yhden ratkaisemattoman lisäksi meksikolainen on hävinnyt kerran pisteillä Floyd Mayweatherille. Guadalajarasta kotoisin oleva oikeakätisen Alvarezin pituus on 175 ja ulottuvuus 179 senttiä.

 

Vedonlyönti

Veikkaus pitää Golovkinia suosikkina 1,58 kertoimella tarjoten Alvarezille 2,25 palautuksen. Unibetilta tai Betsafelta ei saa vertailukelpoista kerroin, koska yhtiöt laskevat kertoimen myös tapapelille. Unibet tarjoaa 1,67 – 23.00 – 2,38, kun Betsafelta saa parhaan yhtiöistä paremman hinnan tasapelille yhdistelmällä 1,67 – 23,00 – 2,35.