Aamuyöllä se ratkeaa – 4. kerta putkeen GSW-Cleveland?

NBA:n finaalit houston golden state

Houstonin Chris Paulin pelaaminen 7. finaalissa ei ole varmaa. 

29.05. klo 04:00 Houston Rockets – Golden State Warriors
TV: Ruutu ja Ruutu+ 

 

Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers ovat kohdanneet jo kolmena peräkkäisenä kesänä NBA:n finaaleissa. LeBron Jamesin johtama Cleveland buukkasi viime yönä neljännen finaalimatkansa lyömällä Boston Celticsin itäisen konferenssin game sevenissä. Tänä yönä Golden Statella mahdollisuus tehdä sama temppu, kun joukkue kohtaa lännen seiskapelissä Toyota Centerissä Houston Rocketsin.

Houstonin mahdollisuudet palata finaaleihin ensimmäistä kertaa sitten kauden 1994-95 ovat pitkälti kiinni takamies Chris Paulin akillesjänteen kireydestä. 33-vuotias veteraani joutui jättämään finaalisarjan 5. ottelun kesken ja huilasi 6. matsin, joka päättyi 115-86 murskalukemin Golden Staten kotivoittoon Oracle Arenalla.

Varmaotteisen Paulin ollessa poissa Rockets menetti pallon kutospelissä peräti 21 kertaa, minkä ansiosta ensimmisellä neljänneksellä hankittu 17 pisteen etumatka muuttui lopulta 29 pisteen tappioksi. Houston valmentaja Mike D’Antoni ei luonnollisesti halua paljastaa pelaako Paul vai ei. Päätöstä pihdataan niin pitkään kuin se on mahdollista, sillä tavoin vastapuolen Steve Kerr pakotetaan varautumaan molempiin vaihtoehtoihin.

Vaikka sarja on tilanteessa 3-3 ja Houston pelaa viimeisen ottelun kotonaan, on Golden State nostettu vedonlyöntiyhtiöiden arvioissa melkein turhankin suureksi suosikiksi vain 1.38 kertoimella, kun joukkueen voitolle tarjotaan 3.10 kerrointa.

Golden State on esiintynyt itsevarmasti sarjassa, vaikka se pelasi 6. ottelun selkä seinää vasten. Playoffien edetessä lähes 30 pisteen keskiarvolla pelaava Kevin Durant on saanut yhä enemmän tukea Klay Thompsonilla sekä kuusi ensimmäistä matsia missanneelta Steph Currylta. Viimeisimpien pelien perusteella näyttää siltä, että loppuottelupaikaan vaadittaisiin Golden Statelta perussuoritus ja Houstonilta poikkeuksellisen hyvä heittopäivä. 

⭐️

Lue lisää