40°C odottaa Henri Kontista ja John Peersiä

Australian Openin kuumuus on liikaa myös katsojille

 

Vuoden ensimmäistä Grand Slamia, Australian Openia, pelataan juuri nyt paahtavassa kuumuudessa. Elohopea nousi peräti 39 Celsiusasteeseen, kun Novak Djokovic punnersi itsensä turnauksen kolmannelle kierrokselle Suomen aikaan varhain aamulla pelatussa ottelussa Gael Monfilsiä vastaan.

Monfils voitti ottelun avauserän 6-4, mutta toisessa erässä paahtava kuumuus teki tehtävänsä. Atleettinen ranskalainen valitti huimausta ja poistui kentältä pukutiloihin. Palattuaan kentälle Monfils hävisi lähes kolme tuntia kestäneen virheiden kyllästämän kamppailun erin 3-1, (4-6, 6-3, 6-1 ja 6-3).

– On selvää, että me molemmat kärsimme tänään. Todella kovat olosuhteet, brutaalit, erityisesti ensimmäinen puolitoista tuntia.
Novak Djokovic 18.1.2017

Monfils ja Djokovicin kohtaamisesta odotettiin tiukkaa, koska Australian avoimet kuusi kertaa voittanut serbi tekee vasta paluuta huipulle kynärpäävamman jälkeen. Seuraavaksi turnauksessa 14. sijoitettu Djokovic kohtaa espanjan Andre Ramos-Vinolasin.

 

https://www.youtube.com/watch?v=o4m8e3uQoM4

Novak Djokovic luonnehti matsin jälkeen olosuhteita brutaaleiksi

 

Perjantaina 40°C rikki

Henri Kontisen ja John Peersin kannattaa huolehtia nestetankkauksesta ennen huomenna pelattavaa miesten nelipelin toisen kierroksen ottelua, sillä perjantaista odotetaan vieläkin kuumempaan päivää. Sääennusteen mukaan lämpötila Melbournessa saavuttaa 40°C noin kello 14:00, kun Kontisen ja Peersin on määrä pelata 14:30.  

Tuomari voi tarvittaessa keskeyttää ottelun, jos lämpötila ylittää 40 Celsiusastetta ja niin sanottu Wet Bulb index (WBGT) ylittää 32.5 astetta. Suomen aikaa Kontisen ja Peersin ottelu Radu Albotia ja Hyeon Chungia vastaan alkaa jo 05:30 ja sen voi katsoa Eurosport Playerin tai Unibetin välittämänä live-striiminä.

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.