3. kerta toden sanoo – Chicago Bulls kohtaa Miami Heatin Suomen aikaa primetimessä

15.1. kello 22:30 Chicago Bulls – Miami Heat 

Ottelun esittävät:
• Betsafe TV (maksuton live stream) –>  Katso täältä
• NBA League Pass (kaikki Chicago Bullsin ottelut 109,99 €) –> Katso täältä

Yhdysvalloissa kunnioitetaan tammikuun kolmantena maanantaina kansalaisoikeustaistelija Martin Luther King Jr:n (1929-1968) muistoa kansallisella vapaapäivällä, joten ammattilaissarjoissa pelataan tänään joitakin paikallista aikaa jo iltapäivällä alkavia otteluita.

Maanantai-illan ensimmäinen NBA-matsi pelataan Suomen aikaa 19:30 Detroit Pistonsin saadessa vieraakseen Charlotte Hornetsin. Ruutu puolestaan esittää kello 21:00 starttaavan Washington Wizardsin ja Milwaukee Bucksin kohtaamisen. Suomalaisittain odotetuin matsi ajoittuu myöhäisiltaan, kun Lauri Markkasen Chicago Bulls isännöi Goran Dragicin johtamaa Miami Heatia. Chicagon ottelun ei kuulu Ruudun pakettiin, mutta sen voi katsoa esimerkiksi NBA-oikeuksiin panostaneen vedonlyöntiyhtiö Betsafen live-streamin kautta.

Seurajohto on saamassa Butler treidin anteeksi

Vuoden 2018 vaattimattomasti aloittanut Chicago Bulls otti viime viikolla kolmesta pelistä kaksi voittoa. Lauri Markkanen oli torstaina pitelemätön New Knicksiä vastaan heittäen uuden ennätyksensä 33 pistettä. Suomalaisen peli kulki oivallisesti myös lauantaina Detroitia vastaan, jolloin 27 minuutissa syntyi 19 pistettä.

Alkukauden polven eturistisiden vamman vuoksi missannut Zach LaVine nähtiin ensimmäistä kertaa parketilla Detroit-ottelussa ja takamiehen paluu on myös pääotsikko ennen Heatin kohtaamista. Moni Bulls-fani oli valmis ristiinnaulitsemaan seuran johdon, kun se päätti kesken NBA:n varaustilaisuuden treidata tähtipelaaja Jimmy Butlerin Minnesotaan saadakseen LaVinen, Kris Dunnin sekä Markkasen pelioikeudet. Vähitellen kaupalle on kuitenkin löytämässä ymmärtäjiä.

Markkanen ei eurooppalaisuudestaan huolimatta ole niin pehmeä kuin pelättiin. 213-senttinen Arizonan yliopiston kasvatti on näyttänyt osaavansa tehdä muutankin kuin paiskoa kolmosia. Kris Dunn on peloton kahdensuunnan pelaaja, jonka työmoraali on vertaansa vailla. Suurin epävarmuus liittyi kuitenkin LaVineen. Kukaan ei tiennyt millainen pelaaja tulee takaisin 11 kuukauden huilin jälkeen. Räjähtävä nopeus oli olennainen osa atleettisen LaVinen peliä, eikä sen säilymisestä ollut täyttä varmuutta. Vakavan loukkaantumisen arvioitiin myös vaikuttavan takamieheen tarpeettomana varovaisuutena, mutta ensimmäisen matsin perusteella huoli vaikuttaa aiheettomalta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oZqhlfMAU3I

Bullsin tulevaisuutta rakennetaan Kris Dunnin, Zach LaVinen ja Kris Dunnin varaan

 

Heat on voittanut Bullsin jo kahdesti

Seitsemän peräkkäisen voiton myötätuulessa seilaavalle Heatille ei jää paljon aikaa valmistautua vierasotteluun Chicagoa vastaan, sillä floridalaisjoukkue kohtasi viime yönä kotonaan Milwaukee Bucksin. Ottelussa 33 minuuttia uurastanut slovenialainen Goran Dragic oli kotijoukkueen paras tehokkain pelaaja 25 pisteellään.

Heat ja Bulls ovat kohdanneet jo kahdesti tällä kaudella Miamin viedessä pistepotin molemmista otteluista. Yksi Lauri Markkasen alkukauden parhaista peleistä osui Heatia vastaan, jolloin suomalainen pudotti Bullsin 97-91 tappioon päättyneessä ottelussa 25 pistettä. Seuraavassa kohtaamisessa Markkanen pysyi hyvin kaulaan asti tatuoidun James Johnsonin pihdeissä jääden 11 pisteeseen. 

Vedonlyöntiyhtiöiden arvioissa Chicago on maantantain otteluun pieni suosikki. Esimerkiksi Veikkaus tarjoaa kotijoukkueelle 1,83 ja Heatille 1,88 kerrointa, kun Betsafen vastaava asetelma on tasabuukki 1,91 – 1,91. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=V6GELxeHFXw

Viime viikolla Markkanen teki yhden ottelun ennätyspisteensä.

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.